
With the latest change to 14 CFR Part 91.207 (f) requiring turbo-jet powered 
aircraft to have an attached approved automatic type emergency locator 
transmitter, I have been asked if paragraph 91.207 (a) (2) would suffice.   
 
Paragraph 91.207 (a) (2) states in part: there must be attached to the airplane 
an approved personal type or an approved automatic type emergency locator 
transmitter that is in operable condition, except that after June 21, 1995, an 
emergency locator transmitter that meets the requirements of TSO-91 may not be 
used for new installation.   
 
The Operator wanted to used portable emergency Locating transmitters similar to 
units used by military personnel.  He stated that doing so would cost him less 
than installing emergency locating transmitters on all of his multiengine 
turbojet aircraft. 


